Social experiment

 
Den här videon säger så mycket om en stor del av människorna idag. Ingen av dem han frågade först delade med sig, och dem har med 99% säkerhet mer är mannen i slutet. Och den mannen, som dessutom är hemlös, delade med sig utan att ens tveka. Och ändå hade han själv behövt det mer. Varför kan inte fler agera så här? Sharing is caring. Något som inte har så stor betydelse för dig kan förändra någons dag. 
 
Dock finns det även en annan viktig sak att ta upp om den här videon. När jag kollade den här videon började jag även ifrågasätta ifall de här killarna endast gjorde det här för att själva få pengar. Det är hur bra som helst att dem gav mat och pengar till mannen, men dem ber även om delningar osv som leder till att dem själva får pengar. Och det är många som gör så. Gör en bra sak och sprider det på internet, med baktanken att dem själv tjänar på det. 
 
Tycker det är viktigt att göra vad man kan för att förbättra någon annans dag, men all cred i det här inlägget går till den hemlösa mannen, som inte har något men ändå hjälper andra.
Life, ☮ Change the Globe | |
#1 - - Eyaella:

Gillar din blogg :D
Och mycket bra tankar kring videot

#2 - - Elin karlsson:

Bra skrivet! :)

#3 - - Stephanie:

Skit snygg design !!! Och håller med var du skrev. (:

Svar: Tack så mycket! :)
Amanda Duvenäs

#4 - - Jeppson:

Detta ger iaf lite hopp till mänskligheten, fick galet rysningar i slutet :D

Svar: Samma här! Blir imponerad av hur osjälvisk mannen är fast han inte ens hade behövt att dela med sig med tanke på hur han lever :)
Amanda Duvenäs

#5 - - Ayatt J:

Intressanta tankar.

Vi är så fixerade på hur ett perfekt liv ser ut.. att vi glömmer den ''riktiga'' verkligheten, vår omgivning.

Jag antar och HOPPAS att de som gjort detta experimentet, vill påminna andra om att den ''läskiga'' bilden av verkligheten fortfarande existerar och att vi måste tänka mer på varandra än oss själva..

Jag hoppas verkligen att i deras bak tank är utspridning av detta meddelande mer viktig än själva pengarna de kan tänkas tjäna..

Men sen vet vi alla också hur pengar förändrar människans beteende...

Fast jag hoppas på det bättre ~ Kram!

Upp