Rymdgymnasiet / VIG / Rymdtemadag

Idag var det rymdtema-dag på min skola. Två föreläsningar och ett projekt/tävling där målet var att skjuta upp ett ägg med en raket utan att det gick sönder. Skriver sällan om just skolan så tänkte passa på idag. Jag går alltså på Rymdgymnasiet, (med snowboardinriktning såklart). Och snowboard är ju även anledningen till att jag valde just den här skolan för 2 år sedan, men att programmet jag går även är riktigt kul är ett plus. (Ja, det är även sjukt jobbigt ibland, it's still school)
 
Har läst flera inlägg om just gymnasieval, och fått någon kommentar om min skola, så tänkte kolla med er om det finns något ni undrar? Vill också säga till er som tvekar på vad ni ska välja för program:
Följ ditt hjärta, skit i vad dina vänner väljer för i slutet så är det dig det handlar om. Och du kommer få nya vänner i vilket program du än väljer. Tänk efter vad du vill, och satsa på det! Det var precis det jag gjorde, ingen, och då menar jag verkligen inte en enda av alla dem som gick i nian tillsammans med mig vi skulle söka till gymnasium hade ens en tanke på att börja snowboardgymnasium, eller bara ens rymd-programmet.
 
Jag är enda tjejen på VIG (vinteridrotts-gymnasiet), men jag är hur nöjd som helst över mitt val och har inte ångrat mig en enda gång. (Iofs hur skulle jag kunna vara annat än nöjd när jag har träning och snowboard under skoltid?)
 
4 bilder från idag.
 
Life | | 2 kommentarer

Alperna

Igår gick jag runt hela dagen och längtade tillbaka till Hintertux. Jag är helt förälskad. Känns nästan overkligt att vi faktist varit där nu när jag tänker tillbaka. Går inte att beskriva känslan när man är där. Men om jag ska beskriva alpbyarna vi besökte lite kort så blir det: Omgiven av berg, fina hus, massor med sportaffärer, skidskolor, hotell, restauranger/fik och kor(?!). Vilket man ser på bilderna.
 
Jag är helt såld, tänk er att ha en lägenhet nånstans där. Drömmen ju! Kommer åka dit igen, no doubts. :)
 
 
 
På bilden ovanför ser ni en av de 1000(mer?) skidskolorna som fanns där, var man än gick fanns det sånna, lite kul, för kan inte riktigt tänka mig att man åker till alperna om man inte kan åka skidor.
Och under är en bild från när vi hade åkt upp med första liften. Här fikade vi typ varje dag, och det bästa med Österrike, eller iaf de ställena vi var på, är att det finns redbull överallt! Till och med min favorit, Blue edition.
 
 
 
Bilden ovanför är tagen ca 30 meter från lägenheten vi bodde i. En av sportaffärerna syns på bilden. Och i en annan 200 meter ner för gatan hittade jag en jacka som jag blev lite smått kär i. Dock kostade den 999 euro, suck.. Och bilden under är tagen från den första liftstationen, i det stället som kallas Hintertux.
 
 
Life, boardin, ✈ Resor | Alperna, Hintertux, Resor | | 5 kommentarer

Back on track

Long time no see? Haha typ över en vecka sen? Men vad gör man när ens dator är sönder. Har nyss fört över över 30 bilder på mobilen till bloggen, en och en (!), och skriver på Gustavs dator. Har en note to myself att när jag får tillbaka min så ska jag aldrig dricka te bredvid den igen. Vad har då hänt sen jag senast skrev? Snön har kommit till Kiruna, träningarna i skolan har övergått från styrke/kondition till snowboard och den lokala backen öppnar nästa helg! Och det är dessutom skidtestarhelg, taggad? Ja!
 
Känns grymt att jag hittat ett sätt att blogga på igen, för jag vill ju fylla bloggen med bilder från Österrike. Och snowboard-bilder i övrigt med tanke på att säsongen håller på att kicka igång. Men här är iaf en bild, som (på långt håll) visar Betterpark. Vill tillbaka!
 
 
Life, boardin | | Kommentera
Upp